Yumurta Dondurma İşleminin Tedavi Aşamaları

Bugün sizlere çok merak edilen bir konu olan yumurta dondurma işleminden bahsedeceğiz.
Hastanın yumurta dondurma işlemine hazırlanması yaklaşık 10-15 gün sürmektedir
Aşama yumurtaların büyütülmesi aşaması bu dönem âdetin 2. Günü başlar ve çeşitli iğneler yoluyla yumurtalar büyütülür.Bu dönemde hasta hekinimi rahat görebileceği bir yerde olmadır.Çünkü 3-4 kezde muayne ve usg ve kan tetkikinden geçmelidir.Bu kontrollerle yumurtalar yaklaşık 16-18 mm büyüklüğe ulaştırılır.
Aşama yumurtaların toplanması veya OPU= oocyte pick up burada belli bir büyüklüğe gelerek çatlatılan yumurtalar anestezi altında hastalar uyuduktan sonra toplanır hasta uyandıktan bir iki saat sonra normal yaşama dönebilir.
Aşama yumurta dondurma burada yumurtalar temizlendikten sonra dondurma solusyonları yani krioprotektanlar ile dondurulur.bu solusyaonların esas hedefi hücre içinde kristal yapı oluşturmadan özel bir teknik yolu ile sağlanabilmektedir.
Aşama hastanın artık hazır olduğu ve bebek iştediği aşamadır. Günümüzde yumurtaların %90 çözilebilmekte ve canlı yumurta elde edilebilmektedir.Canlı olduğu saptanan bu yumurtalara IMSI ve ya ICSI yoluyla seöilen spermler ile döllenme yapılabilmektdir.Ardından elde edilen embryolar hastaya transfer edilmektedir.Son yapılan çalışmalarımızda bu hücrelerden elde edilen embryolarında tıpkı taze embryolar kadar başarılı gebelik oranınsa sahip olduğunu göstermiştir.