Dondurulmuş Embriyo Transferi Nedir?

Dondurulmuş embriyo transferi nedir? Erkekten alınan sperm ve kadından alınan yumurtanın laboratuvarda döllenmesi sonucu oluşan embriyolardan uygun olanların seçiyoruz. -196 derecede azot içeren tanklarda dondurulup saklanması işlemidir.
Embriyo Neden Dondurulur?
Embriyoların dondurulması tüp bebek tedavisindeki başarı oranını arttırmak amacıyla tercih ettiğimiz bir yöntemdir. En fazla 5. Gününde karar verilip dondurulması gerekmektedir. Rahim iç duvarının sağlıklı istenilen boyutta olup olmamasına göre veya hormonal değerlere endometrial kalınlığa göre bazen de elde edilen embriyo sayısına göre bu durum değişkenlik göstermektedir.
Dondurulmuş Embriyo Transferi mi Yoksa Taze Transfer mi?
İkisinde de tutunma olasılığı aynı olmakla birlikte rahim iç duvarının tedaviye uygunluğuna göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle rahim uygunsa işlem taze yapılır değil ise ertelemek mümkün.
Dondurulmuş Embriyom Ölür mü?
Böyle bir şey söz konusu değildir.
Dondurulmuş Embriyo Transferi Yapılacağı Gün
Transfer yapılacağı gün parfüm deodorant, ruj, oje ve herhangi bir makyaj malzemesi kullanmayınız.
Dondurulmuş Embriyo Transferi İçin Hangi Gün Gitmeliyim?
Adetin 2. Veya 3. Günü genel muayene olup rahim kalınlığınıza uygun adet olduktan 12-15 gün içerisinde transfer yapılmasını hedefleriz. Hastanın genel muayenesi temiz ise rahimde polip, kist vs yok ise tedaviye başlarız.
3. gün Embriyosu mu Yoksa 5. Gün Embriyosu mu?
5. gün embriyo transferinde canlı doğum oranı, 3. gün embriyosuna göre daha yüksektir. Tek embriyo transferi ile çoğul gebelik riskini azaltmak mümkün. Bu yüzden 2 transfer yapmayı hedefliyoruz. Bu kişinin yaşına ve embriyo canlılığına göre farklılık göstermesi olası.
Embriyo Transferi Aşamasında Ne Yiyip İçmeliyim?
Embriyo transferi öncesinde ve sonrasında kişinin protein ağırlıklı beslenmeyi öneriyoruz. Kişi gebelikte nasıl ki yediğine içtiğine dikkat ediyor ise bu süreçte de aynı şekilde devam etmelidir. Bu sürece kadar kullandığı ilaçlar hakkında doktoruna bilgi vermelidir. Embriyo transfer gününe kadar kullanması gereken bir ilaç var ise doktorunu bu konuda bilgilendirmelidir. Kendini hazır hissettiği bir ayda tedavisine başlamalıdır. Bu süreçte psikolojik olarak kendini hazır hissetmelidir. Çünkü moral motivasyon kişinin ve embriyonun tutunmasında etkilidir. Embriyo transfer sonrası hastaya doktorun uygun gördüğü tedavi başlanmalıdır.