Doğurganlık Check- Up‘ı

İnsan üremesini kadın veya erkeğe ait çeşitli hastalıklar, sorunlar ve problemler etkileyebilmektedir. Bunların bir kısmı çiftlerin kendilerinin anlayabileceği  keşfedebileceği problemler olurken bazıları da konu ile ilgili özel tetkikler yapılmadığı sürece tespit edilmesi mümkün değildir. Kadınlarda rahim, fallop tüpleri ve yumurtalıkların erkeklerde testislerinde fonksiyonlarını bozabileceğini, gelişme anomileleri, kistler, myomlar, tümörsel yapılanmalar, hormonal bozukluklar, cinsel ve ruhsal problemler, çiftlerin istedikleri zaman çocuk yapabilme istemleri ve planları üzerinde bazen yollarına ünlem gibi çıkabilir. Ayrıca yine bireylere ait yaş, genetik, obesite, stres, yorgunluk, sigara, alkol kullanımı ile beslenme alışkanlıkları sosyokültürel özellikleri de bu konuda önemli bir rol oynar. Ancak tüm bunlar için konu ile ilgili kişisel araştırmaların yapılması gerekmektedir.

Her çiftin kendine özgü özel özelliklere sahip olduğu için çocuk yapabilme şansları birbirine benzemez. Her çifte uyabileceği düşünülen bir genelleme yapılması da doğru olmaz.

Erkekte genetik nedenler ve diğer etkenlerle oluşmuş şiddetli sperm sayısı ve hareket azlığı, yumurta dölleme azalması, sperm yokluğu, kadınlarda ise yukarıda belirtilen nedenlere bağlı üreme organları sorunları mümkün olduğunca erken tanı koyulunca daha başarılı olunabilmesi mümkündür.

Çiftlerimizi evlilik sonrasında doğurganlık check-up ‘ına davet ediyoruz.

Bu araştırmalara başlanırken, çiftin kadın ve erkeğe ait detaylı değerlendirilmesine yarayacak kişisel hikayeleri alınır. Gerekli hormonal araştırmalar yapılır. Ultrasonogorafi detaylandırması yapılır. Gerekirse fallop tüpleri değerlendirilir. Spermiyogram testi istenir. Yumurtalık rezervleri değerlendirilir. Koruyucu hekimlik uygulamalarına esas teşkil edilecek değerlendirmeler ve tavsiyeler yapılır. Hayat tarzlar değerlendirilerek hayat tarzı değişiklikleri tavsiye edilir. Gerekli multidisipliner konsültasyonlar yapılabilir. İleriye yönelik takip planlaması yapılabilir. Belirli zaman aralıklarında da test tekrarının gerekliliği konusunda hastaya planlama yapılır. Uygun tedaviler basitten planlanabilir.

Rahim Sarkması İlişkiyi Etkiler mi? Adlı Yazımızı İncelemek İçin Tıklayınız..

Bir yanıt yazın

Randevu Formu

Belirttiğiniz iletişim ve diğer bilgileriniz doğrultusunda 24 saat içerisinde size ulaşacağız. Randevu için tarih ve saat işlemlerinin geçerliliği telefon görüşmesi ve onayı sonrası gerçekleşmektedir.

    Adınız (Zorunlu)

    Telefon Numaranız (Zorunlu)

    E-Posta Adresiniz (Zorunlu)

    Mesajınız

    × Canlı Destek