Tüp Bebek Tedavisinde Tekrarlayan Başarısızlıkların Nedeni

Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlıkların nedeni. Çocuk sahibi olmak isteyen ancak 1 yıl boyunca korunmasız cinsel birlikteliğe rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerin umut bağladığı tüp bebek tedavisi, ilk tedavide her zaman olumlu sonuç vermemesi mümkün.
Her Hastaya Özgü Tüp Bebek Tedavisi Uygulanmalı
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı, art arda 3 tüp bebek tedavisi sonrasında gebeliğe ulaşılamaması durumudur. Gebeliğin elde edilememesinde karşılaşılan en sık sorun, çiftlerde herhangi bir sorun yokken iyi bir embriyo gelişememesidir. İlaç değişiklikleri ya da destek tedaviler ile yumurta kalitesini artırmaya yönelik yaklaşımlar daha iyi embriyo elde edilmesini sağlamak mümkün.
Tüp Bebekteki Başarısızlıklar
- Her denemede embriyo kalitesinin kötü olması,
- İyi kaliteli embriyo (döllenmiş yumurta) transfer edilmesine rağmen gebe kalınamaması.
Başarısızlık Nedenleri
- Rahim iç duvarındaki bozukluklar,
- Miyom ve polipler,
- Enfeksiyon kaynaklı yapışıklıklar,
- Pıhtılaşma bozuklukları,
- Bağışıklık sistemi bozuklukları,
- Çikolata kistleri,
- Fallop tüplerinin yapışmış olması veya daha önce geçirilen cerrahi operasyonlarda tüplerin zarar görmesi,
- Baba adayının spermlerinin kaliteli olmaması ve az sayıda olması,
Genetik Analiz Önemli!
Erkek faktörü değerlendirilirken temel analizin sperm örneğinin incelenmesi, sperm sayısının, hareket kabiliyetinin, spermin dölleme yeteneği. Bu nedenle genetik analizinin önemli olduğudur.
Mikroenjeksiyon tekniğinde her bir yumurta içerisine bir sperm enjekte ediliyor. Bu nedenle seçilen sperm kalitesi direkt olarak tedavi sonucunu etkiliyor.
Kaliteli Sperm Seçiminde Son Teknoloji IMSI
Mikroenjeksiyon işleminde her bir olgun kadın yumurtası bir adet sperm ile dölleniyor. Embriyo kalitesini yumurta ve spermin kalite derecesi etkiliyor. Döllemede kullanılacak spermin seçimi. Bu nedenle hayati önem taşıyor. Eğer sperm dölleme, kapasitesi en iyi olan ve genetik olarak en kaliteli sperm seçilirse işlemde döllenme oranı yüksek, embriyo kalitesi yüksek, gebelik oranı yüksek. Bu nedenle gebelik kaybı oranı düşük oluyor.
35 yaşın üzerindeki anne adaylarında tüp bebek tedavisini ertelememeli çünkü her geçen yaşla birlikte yumurtalıklardaki rezervler doğal yollardan azalmaktadır. Bu nedenle 35 yaş üzeri baba adaylarının da sperm kalitesi düştüğü için ertelememelidirler.
Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan başarısızlıkların nedeni adlı makalemizi tamamladık. Bu nedenle bu aklınıza takılan diğer noktalar için bizimle iletişime geçebilirsiniz.