Kimyasal gebelik nedir, neden olur?

Nedir?
26-28 günde bir adet gören her kadın adet kanamasını taki eden 14 veya 15.günde yumurtlar. Follüküller çatlayarak yumurtalıklar ile rahim arasında yer alan fallop tüplerine ilerlerler. Yumurtlamanın olduğu günde korunmasız cinsel ilişki ile sperm hücreleri fallop tüplerinde bir araya gelir. Daha sonrasında adet gecikmesini takiben yapılan beta hcg hormonunun pozitifliği gebelik anlamına gelmektedir. Bazen bu pozitiflikler mutlu haberler verse de bazen de takibinde biyokimyasal gebelikler nedeni ile sonlanabilir. Kimyasal gebelik normal bi şekilde yumurtanın döllemesi ile meydana gelen embriyonun vücuttan kanama ile atılmasıyla sonlanabilir.
Sonlanması kendiliğinden meydana gelerek normal düşük ya da intrauterin ex vakaları gibi küretaj gerektirmez. Çoğunlukla kişi henüz gebe olduğunun farkına varmadan gelişimini sürdürmeyen embriyo adet kanaması ile birlikte vücuttan kendiliğinden atılır.
Kimyasal gebelik neden olur?
Yumurta hücresinin sağlıklı bir şekilde döllenememesi nedeni ile meydana gelir.
Tiroid
Genetik problemler
Rahimde var olan anomaliler
Gebeliğin oluşması için ilk adım olan embriyonun meydana gelmesi mümkün olsa bile embriyonun rahme tutunması gerçekleşmediğinden embriyo gelişimini sürdüremez. Adet kanaması ile de vücuttan kendiliğinden atılır.
Gebelik Sürecinde Alınması Gerekli Olan Vitaminler adlı yazımızı incelemek için tıklayınız..
Gebelik Dönemindeki Beslenmenin Anne ve Bebek Üzerindeki Etkisi Nedir? Adlı yazımızı incelemek için tıklayınız..